Protegirse_del_sol

Com refugiar-se de les altes temperatures

Parlàvem fa pocs dies al blog, amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera, que les altes temperatures registrades aquest mes de juny no es podien atribuir a l’escalfament global, però sí que aquest és el causant del caràcter tan extrem i prematur de les onades de calor que hem viscut. Com es presentaran llavors els mesos més calorosos de l’estiu?

Llegir més
Sequera

La lluita contra la desertificació i la sequera

Aquests dies de tanta calor és pertinent recordar que avui, 17 de juny, és el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera. Precisament les sequeres es troben entre les amenaces més grans per al desenvolupament sostenible, especialment als països en desenvolupament, però cada vegada en són més els països desenvolupats afectats. Les previsions estimen que per al 2050 les sequeres afectin més de les tres quartes parts de la població mundial.

Llegir més
Dia_Mundial_Medi_Ambient

Una sola Terra

Un any més ens sumem al Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra tots els 5 de juny. Una commemoració clau per a conscienciar sobre la necessitat i importància de cuidar els nostres entorns naturals i en definitiva el nostre planeta per tal de garantir la salut de tots els seus habitants.

Llegir més
Contaminacio_aire

La contaminació, causa de moltes morts

La contaminació va ser el 2019 la causa de bona part de les morts que hi va haver al planeta. Un estudi publicat per la revista científica The Lancet constata que, malgrat les greus conseqüències sanitàries, socials i econòmiques, es dediquen molt pocs recursos per prevenir-la.

Llegir més
qualitat aire

Respira sa!

Coneixíem aquesta setmana que la qualitat de l'aire a Andorra el 2021 va ser excel·lent i bona el 84% del temps. La pandèmia va permetre assolir la mitjana més baixa mai registrada de diòxid de carboni, que és la font principal de contaminació al Principat.

Llegir més
sorolls

Els efectes nocius del soroll

Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia Internacional sobre la Conscienciació del Soroll. L'any 1996, el Centre per a l'Audició i Comunicació (CHC) va fundar aquest dia per alertar i crear consciència a la població sobre els riscos que té el soroll per al trastorn auditiu i el seu impacte en la salut.

Llegir més